ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

«А-ля голубці»

Інгредієнти. 500 г курячого філе, 300 г білокачанної капусти, 120 г рису, 1 цибулина, 200 г моркви, 200 г сметани, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 склянка води, сіль, олія, помідори чері за смаком.

Приготування. Куряче філе змолоти у блендері або за допомогою м’ясорубки. Капусту дрібно нашаткувати. Рис промити в холодній воді до прозорості, відварити до напівготовності.  Цибулю почистити, нарізати й обсмажити на олії до півпрозорості. Змішати у мисці курячий фарш, капусту, рис і смажену цибулю. Посолити, поперчити й добре перемішати. Форму для випікання застелити за необхідності фольгою або папером для випічки, змастити олією. Викласти готову основу для запіканки, розрівняти. Моркву почистити, натерти на великій тертці і викласти рівним шаром на основу запіканки. В окремій ємності змішати до однорідності сметану, воду, томатну пасту, посолити, додати спеції. Полити запіканку. За бажання, можна прикрасити помідорами чері. Запікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 190 ºC, 45–50 хвилин.