ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

«Баффало»

----------------------------------------------------------------- -->

Інгредієнти.  1,5 кг курячих крилець. Для маринаду: 0,5 л кефіру, 1 ч. ложка солі, 2 зубки часнику, 1-2 ст. ложки соусу чилі, спеції за смаком.  Для соусу: 60 г масла, 2 ст.  ложки цукру, 3 ст. ложки томатної пасти, 1 ст. ложка кетчупу чилі, 2-3 зубки часнику, сіль, перець за смаком.

Приготування.  Крильця помийте, обсушіть, розріжте по суглобах і складіть у маринад. Залиште на 2-3 години. Деко застеліть промасленим пергаментом. Покладіть крильця, струснувши маринад. Запікайте 30—40 хвилин. Бажано один раз перевернути. Готові крильця покладіть у велику миску. Соус «Баффало» приготуйте перед самою подачею. Для цього на середньому вогні в каструлі розтопіть масло, додавши цукор. Коли суміш почне закипати, додайте томатну пасту, кетчуп чилі, подрібнений часник, сіль, перець за смаком.  Доведіть соус до кипіння й одразу ж зніміть із вогню. Кип’ятити соус не можна, бо він може розшаруватися.  Додайте соус до крилець і перемішайте.