ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Італійський пиріг

Інгредієнти. 1,5 склянки молока, 90 г масла, ¾ склянки цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки молока, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1/4 ч. ложки солі, 1 ч. ложки кориці, 300 г полуниці, вершки для подачі.

Приготування. Розм’якшене масло збити з цукром. Додати яйця й молоко кімнатної температури, збити. У борошно додати сіль, корицю, розпушувач і просіяти в миску до яєчно-масляної суміші. Перемішати лопаткою. Форму змастити маслом і викласти тісто. Розрівняти й зверху викласти полуницю, розрізану навпіл, зрізом донизу. Випікати в духовці, розігрітій до 180 ºС, до сухої скіпи. Головне, не пересушити тісто. Теплий пиріг припорошити цукровою пудрою й подавати зі збитими вершками.