ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Курячі крильця у клярі й кисло-солодкому соусі

----------------------------------------------------------------- -->

Інгредієнти. 15 курячих крилець, 120 г кукурудзяного крохмалю, 3 яйця, олія для фритюру, 100 г цукру, 100 мл білого оцту, 100 г желе із чорної смородини, 4 ст. ложки соєвого соусу, 3 ст. ложки кетчупу, 2 ст. ложки лимонного соку, трохи масла.

Приготування. Покладіть крильця і крохмаль у целофановий пакет, зав’яжіть й енергійно потрясіть, щоб вони повністю вкрилися порошком. Злегка збийте яйця, умочіть у них крильця, а потім помістіть партіями у фритюрницю або каструлю з дуже розігрітою олією (вона має повністю покривати м’ясо). Обсмажуйте крильця по 8 хвилин, періодично перевертаючи. Потім покладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Змішайте в чистій каструлі цукор, оцет, смородинове желе, соєвий соус, кетчуп і лимонний сік. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще 10 хвилин. Покладіть крильця в змащену маслом форму для запікання і полийте половиною соусу. Запікайте 15 хвилин за температури 180 °C. Переверніть, полийте рештою соусу й запікайте ще 10—15 хвилин.