ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Лікувальні напої

Що ж можна зробити, щоб печінка працювала максимально ефективно? Скуштуйте ці натуральні напої, і печінка буде вам вдячна.

Морквяний сік

Серед усіх фрешів морквяний є одним із найкорисніших. Він не тільки позитивно впливає на загальний стан організму, а й лідирує за швидкістю засвоювання та кількістю калорій. У ньому містяться антиоксиданти, йод, каротин, вітаміни Е, К, С, В, В2, а також залізо і магній. Завдяки такому складу він сприяє виведенню холестерину, шлаків і токсичних речовин. Морквяний сік просто необхідний за холециститу.

Щоб підтримати функціональні особливості печінки в нормальному стані, фахівці радять пити свіжий морквяний сік регулярно, тричі на день по 0,1 л перед їдою.

Для усунення застою в печінці напій треба пити протягом усього року. Головне, не зловживати ним.

Зверніть увагу!

У великих дозах морквяний сік шкідливий для організму, оскільки може призвести до загострення хронічних захворювань.

Коктейль із зелених листових овочів

Зелені листові овочі дуже корисні. До них належать капуста, шпинат, гичка буряка і салат ромен.

Листова зелень стимулює вироблення жовчі, що допомагає м’яко очистити печінку. Вичавіть сік із зелені й додайте моркву для солодшого смаку.

Зелений чай

Цей вид чаю багатий на антиоксиданти, що виводять з організму вільні радикали. Також він допомагає нашому організму спалювати жир, знімаючи частину навантаження на печінку.

Головне, не додавати в чай ​​підсолоджувачів, щоб печінка не стикалася з ними під час детоксикації.

Цитрусовий сік

Вітамін С і антиоксиданти, що містяться в цитрусових, сприяють очищенню печінки. Свіжий лимон із водою — один із найпопулярніших очищувальних засобів.

Це просто й ефективно. Однак після того як вип’єте такий натуральний лимонад, не забудьте прополоскати рот, щоб зменшити вплив лимонної кислоти на зубну емаль.

Буряковий сік

Буряки рідко входять до списку наших улюблених продуктів. А дарма, бо буряки, їх гичка і сік добре підтримують і очищають печінку. Завдяки вживанню цього коренеплоду збільшується кількість кисню в крові, що допомагає очистити печінку. Також буряки стимулюють вироблення жовчі і багаті на клітковину і вітамін С. Тож «підсісти» на буряковий сік буде доброю ідеєю. Головне — знати міру.

Починайте пити буряковий сік із малих доз, не більше як 1 ст. ложку. До того ж його обов’язково потрібно змішувати з іншими овочевими соками: морквяним, огірковим, гарбузовим, апельсиновим, або просто розвести кип’яченою водою. Першу дозу обов’язково вживають натще, потім 3—4 рази протягом доби. Буряковий сік має своєрідний смак і багатий на ефірні олії. Тому його потрібно залишити відстоюватися в холодильнику на 3—4 години, щоб вивітрилися всі ароматичні сполуки й випав осад, якого треба позбутися.

Тим, хто страждає на сечокам’яну хворобу, печією, має підвищену кислотність шлунка, знижений кров’яний тиск, ревматоїдний артрит і подагру, а також цукровий діабет потрібно відмовитися від вживання бурякового соку.