ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Підлива «Літній смак»

Інгредієнти. 4 кг помідорів, 2 кг цибулі, 1,5 ст. ложки солі, 1,5 ст. ложки цукру, олія, чорний мелений перець.

Приготування. Помідори помити й нарізати на четвертинки. Цибулю почистити й нарізати кубиками. Помідори перекрутити на м’ясорубці з дрібною насадкою або в сокодавці. Готовий сік вилити в казан і без кришки варити приблизно 2,5–3 години. Поки маса вариться, нарізану цибулю протушкувати на олії під кришкою на повільному вогні до кремового кольору. Цибуля не має хрумтіти. Готову цибулю перекласти в томатну масу й варити всe разом іще 30 хвилин. Підлива не повинна бути рідкою. За 10 хвилин до готовності додати сіль, цукор, чорний мелений перець (варіювати ці інгредієнти можна за смаком). Розкласти в стерилізовані банки й закатати.