ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Полуничний мус

Інгредієнти. 2 ч. ложки желатину, 300 г полуниці, 0,5 склянки цукрової пудри, 200 мл вершків (30%).

Приготування. Желатин розвести в 3 ст. ложках добре теплої кип’яченої води. Залишити на 15–20 хвилин, желатин має повністю розчинитися. Полуницю добре помити, почистити хвостики й збити у блендері. Окремо збити охолоджені вершки з цукровою пудрою (кількість цукрової пудри регулюйте за смаком). Влити желатин у полуничне пюре й добре розмішати. Відкласти 3–4 ст. ложки пюре для прикрашання. Полуничне пюре, що залишилося, частинами влити у вершки.  Акуратно й ретельно все перемішати. Розлити мус у креманки або склянки. Із зазначеної кількості продуктів виходить 3–4 порції. У кожну склянку зверху покласти по 1–2 ч. ложки полуничного пюре й дерев’яною шпажкою або трубочкою зробити довільні малюнки. Поставити мус у холодильник на ніч. Коли подаватимете,  можете прикрасити полуницею.