ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Полуничний тарт

Інгредієнти. Для тіста: 2 жовтки, 75 г масла, 180 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 30 г сметани, щіпка солі. Для начинки: 100 мл води, 600 г полуниці, 3 ст. ложки крохмалю, 100 г цукру.

Приготування. Полуницю промити. Видалити хвостики, а ягоди збити в пюре. Перекласти в товстостінну каструлю, додати цукор (якщо вам подобається більш солодка начинка, можете додати трохи більше цукру, ніж зазначено в рецепті). Крохмаль з’єднати з водою. Перемішати до однорідності. Увести крохмальну суміш у полуничну. Нагрівати на середньому вогні, постійно помішуючи, до закипання. Після закипання готувати ще 30 секунд, зняти з вогню й схолодити. Для тіста жовтки з’єднати зі сметаною, щіпкою солі й розтопленим і охолодженим маслом. Перемішати до однорідної маси. Вмішати просіяне борошно й розпушувач. Швидко замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й відправити в холодильник на 30 хвилин. Форму з бортиками (діаметром 19–20 см) застелити пергаментом. Тісто розкачати й викласти у форму, сформувавши дно й бортики заготовки. Наколоти дно заготовки виделкою. Випікати при 210°С 10–12 хвилин до злегка золотавого кольору. У кошик з тіста викласти охолоджену полуничну масу. Розрівняти. Випікати при 190°С приблизно 25 хвилин до готовності. Остудити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник на кілька годин для остаточної стабілізації начинки.