ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Пиріг «Італійський»

Інгредієнти. 300 г чорниць, 2 яйця, 120 г цукру, 70 мл молока, 90 г масла, 70 мл (+ 1 ч. ложка для змащування форми) рафінованої олії, 200 г борошна, дрібка солі, по 1 ч. ложці цедри лимона і апельсина, 1 ч. ложка розпушувача для тіста.

Приготування. Поставити духовку розігріватися на 180 ° C. Яйця збити із цукром до білого кольору. Не перестаючи збивати, влити молоко, олію, додати розм’якшене вершкове масло й мішати близько хвилини. Всипати просіяне разом із розпушувачем і сіллю борошно, перемішати все до однорідного стану. За консистенцією тісто має бути, як густа сметана. Додати апельсинову і лимонну цедру, знову перемішати. Залишити тісто на 10 хвилин. Чорниці помити, обсушити, близько чверті від усієї кількості ягід акуратно вмішати в тісто. Дно форми для випікання діаметром 20 см застелити пергаментом, змастити олією. Покласти тісто у форму, розрівняти. Випікати в духовці 15 хвилин. Вийняти форму з духовки, рівномірно розподілити по пирогу решту чорниць й акуратно втиснути їх у пиріг. Поставити в духовку ще на 30–35 хвилин і випікати до рум’яного стану. Готовність виробу перевірити дерев’яною шпажкою. Остудити пиріг у формі 10–15 хвилин. Потім вийняти з форми й повністю остудити. Зверху можна посипати цукровою пудрою.