ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Святковий салат із печінкою та горіхами

Інгредієнти. 200 г печінки, 1 цибулина, 3 яйця, ½ склянки кедрових або волоських горіхів, 1 морквина, 1 картоплина, майонез, сіль, зелень, спеції, які смакують.

Приготування. Цибулю порізати дрібними кубиками, обдати окропом, щоб не була пекуча, й відцідити. Трохи обсушити. Печінку відварити у підсоленій воді зі спеціями, подрібнити. Картоплю й моркву відварити й натерти окремо на великій тертці. Також натерти зварені яйця. Перш ніж формувати салат, миску вислати харчовою плівкою (щоб потім легше було вийняти). Картопляну масу розподілити рівним шаром по стінках миски, злегка притискаючи. Змастити картоплю тонким шаром майонезу. На дно форми укласти моркву, потім половину печінки, яйця, цибулю й решту печінки. Кожний шар потрібно змащувати майонезом і за бажання посипати меленим перцем.  Потім миску перевернути, зняти харчову плівку. Змастити нижню частину салату тонким шаром майонезу й обсипати горішками.  Прикрасити за смаком.