ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Торт «Монастирська хата»

Інгредієнти. Для тіста: 2 жовтки, 125 г масла, 380 г борошна, ¾ ч. ложки розпушувача, 130 г сметани, сіль. Для крему: 200 г полуниці, 200 г цукру, 600 г сметани.

Приготування. Борошно просіяти з розпушувачем. Зверху викласти нарізане шматочками масло. Порубати до утворення крихти. Додати сметану, сіль і 2 жовтки. Замісити пластичне тісто, розділити на 11 частин. 10 частин тіста розкачати в тонкий шар розміром 7х25 см. Гострим ножем підрівняти прямокутники. Обрізки зберегти. На край в один ряд викласти ягоди полуниці, розрізані на 4 частини. Загорнути шар рулетом. Кінці рулету защипнути, шов закріпити. Дотримуючись відстані, викласти заготовки швом донизу на лист, застелений пергаментом. Випікати за 180 °С близько 20 хвилин до легкого золотавого кольору. З 11-ї частини тіста й обрізків розкачати шар розміром 11х25 см. Випікати за 180°С приблизно 10 хвилин. Для крему сметану з’єднати із цукром і збити виделкою. На блюдо викласти прямокутний шар і змазати його кремом. Далі зібрати торт, викладаючи рулети пірамідкою й щедро змащуючи їх кремом у такому порядку: 4-3-2-1. Змастити торт із усіх боків залишками крему. Поставити в холодильник на ніч, щоб рулети добре просочилися кремом.