ПЕНСІЙНИЙ КУР’ЄР

Желе з йогуртом

Інгредієнти. 200 г винограду, 300 мл виноградного соку, 3 ст. ложки желатину, 250 г йогурту, 1 ч. ложка цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 50 мл води.

Приготування. 2 ст. ложки желатину заливаємо 150 мл виноградного соку й прогріваємо його до повного розчинення, не доводячи до кипіння. Після цього додаємо в розчин решту соку. Бокали чи розетки на третину заповнюємо ягодами винограду й до половини заливаємо розчином соку і желатину. Ставимо в холодильник до повного застигання. Тим часом йогурт кімнатної температури змішуємо із цукром і ваніллю. Перемішуємо до повного розчинення цукру. 1 ст. ложку желатину заливаємо водою і прогріваємо до повного розчинення. Після цього желатиновий розчин вливаємо в йогурт і швидко перемішуємо, щоб позбутися згустків. Після цього виливаємо йогуртову масу в бокали поверх загуслого винограду. Ставимо на годину в холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо листочком м’яти і виноградинкою.